HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нови разкрития за смъртта на Радослава, която изпя “Дъга”! Жената пресякла на червено…

Момичето, изпяло песента „Дъга“ през далечната 1984 г., е пресякло на червено на зебра, след което е било пометено от лека кола. Радослава Малякова издъхна в петък в Окръжна болница в столицата, след като повече от два месеца лежа в кома. Инцидентът е станал на 31 юли на бул. „Александър Малинов“ в София. Това разкриха пред „Телеграф“ от СДВР. Още след кървавия инцидент е започнало разследване по случая.

39-годишната Радослава бързала във фаталния ден. Тя видяла, че свети червено за пресичащите, но решила да претича набързо през пешеходната пътека на бул. „Александър Малинов“. Свидетели на ужасяващия инцидент разказали пред криминалистите, че тя отскочила встрани, за да не я помете кола, но не успяла да избегне следващата, която се движела в обратната лента. Возилото буквално я връхлетяло.

Малякова била откарана в изключително тежко състояние в Окръжна болница. Въпреки усилията на лекарите, момичето, изпяло „Кой нарисува тази дъга“, издъхнало в петък. Тя няма близки, а колегите й от телевизия „България он еър“ бяха съкрушени. Чак след трагедията разбрали, че тя всъщност е онова малко момиче, което изправило на крака публиката в Болония през 84 г.

Криминалистите незабавно започнали разследване по случая. На място те разпитали водача, който я блъснал, а той обяснил, че не носи вина, тъй като преди това друг джигит я помел, а тя просто паднала пред него. „Смятаме, че няма трети участник в катастрофата, а това е защитна версия, която гради човекът. Въпреки това обаче е останал на място, не е избягал“, коментираха ченгета. Очевидците също не казали да има две коли, участвали в инцидента. Назначена е автотехническа експертиза на автомобила, премазал Радослава.

Тя трябва да покаже с каква скорост се е движил шофьора в момента на удара. Предполага се, че той е летял с доста над допустимото, както споделили и очевидци на драмата. Разследващи обясниха, че дознанието се води все още срещу неизвестен извършител.

Ако обаче експертизите покажат, че въпросния джигит е виновен, той ще бъде съден за причиняване на смърт. Присъдата му обаче щяла да бъде според юристи условна, тъй като Радослава е направила нарушение-пресичайки на червено и то на оживен многолентов булевард.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *