HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметицата на Бобов дол се качи на електромобил

Кметицата на Бобов дол Елза Величкова един месец ще се движи в общината с електромобил като награда от екоминистерството. На заседание на кметовете на общини в България Бобов дол е класиран на първо място в категорията “Мобилна устойчивост” за общини под 10 000 души, а Елза Величкова е наградена със специален плакет лично от министъра на МРРБ Лиляна Павлова. Освен това за получената добра оценка министърът на околната среда и водите Ивелина Василева награди Елза Величкова един месец да се движи в общината с електромобил, предоставен от МОСВ.

Кметицата нямаше време да се зарадва на признанието, защото вниманието й е изцяло насочено към проблема рудник „Бабино“. 

“Разговарях с директора на “Въгледобив Бобов дол” ЕООД Красимир Чаврагански и настоявам миньорите от нашата община да останат на работа, дори да са в друг рудник. Не че останалите миньори от другите общини нямат семейства, но аз съм кмет на Бобов дол. Предстои ни още една среща с г-н Чаврагански. Надявам се да постигнем някаква договорка. Поминъкът на жителите на общината е въгледобивът. Друго няма какво да се работи в Бобов дол. Ако не се споразумеем, много хора ще останат без доходи. Голяма част от миньорите са теглили кредити. Ще ги погнат банките и ще останат и без къщи”, заяви пред репортер на вестник “Струма” Елза Величкова.

Директорът на мината Кр. Чаврагански обясни ситуацията така: “В момента няма да закриваме рудника. Ако това се случи, ще го обявим официално”.

Директорката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева заяви, че до момента няма подадени списъци със съкратени миньори, но очаква до няколко дни да ги получи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *