HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стресна се! Заплашеният с уволнение шеф на полицията проведе поредица успешни акции

След отправената заплаха от премиера Борисов за уволнение на полицейски шефове за слаби резултати в борбата с продажбата на акцизни стоки без бандерол директорът на пернишката полиция ст. комисар Валентин Бучински проведе поредица от успешни акции, при които от Перник и радомирски села са иззети големи количества контрабандни цигари, нарязан тютюн и алкохол.

При проверка на апартамент в пернишкия квартал  „Тева”, обитаван от 66-годишния Методи Георгиев, са конфискувани 380 къса различни марки цигари без акцизен бандерол, 2496 цигари, саморъчно напълнени, и 920 грама нарязан тютюн. Георгиев е задържан за 24 часа с полицейска мярка и е образувано досъдебно производство.

320 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от 66-годишния Димитър Евтимов от областния град. Мъжът бил проверен в квартал „Димова махала” зад голям търговски обект. Предстои да му бъде съставен акт за административно нарушение.

От магазин на кооперативния пазар в пернишкия квартал „Изток”, стопанисван от 47-годишния Александър Илиев от Перник, са иззети три пластмасови бутилки с алкохол от по 500 грама всяка. При претърсване на автомобила му, който бил недалеч от магазина, са конфискувани 5 бутилки от по 500 грама. Започнато е административно-наказателно производство и работата продължава.

При друг случай от 51-годишния С.Б. от Перник, управител на магазин за хранителни стоки, са иззети 60 къса нелегални цигари и 110 грама нарязан тютюн. Ще му бъде съставен акт за административно нарушение от представители на Митница София.

1120 къса цигари без акцизен бандерол са конфискувани от имот в радомирското село Горна Диканя, обитаван от 66-годишния В.Х. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

От дома на 55-годишната В.И. в село Друган органите на реда конфискували 132 къса от акцизната стока. И в този случай е започнато досъдебно производство. В.И. е задържана за 24 ч. с полицейска мярка.

Отново радомирски полицаи проверили имот в село Владимир, обитаван от 57-годишния В.Л. Иззети са 2220 контрабандни цигари и е започнато досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Радомир. В.Л. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

При акциите служители от ОД на МВР – Перник са иззели общо 4240 къса цигари без бандерол, 2496 саморъчно направени цигари, около 1 килограм нарязан тютюн и 4 литра алкохол.

Засиленият контрол продължава.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *