HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Обраха дома на Нешка Робева, ето първите й думи

Крадци обраха жилището на легендата на родния спорт Нешка Робева. Тя обясни, че крадците не са взели нищо ценно в парично изражение от апартамента ?. Ето какво разказа пред “Пик” именитата треньорка.

– Здравейте, г-жо Робева. Верни ли са информациите за обир в жилището ви?

– Да, обир има, но не са взети ценни вещи. Няма какво скъпо да бъде откраднато от дома ми. Отнети са медали, разчлични видове отличия и купи. Бях решила да ги дам на Музея на спорта. Не знам дали е един крадецът или става дума за повече крадци, но няма как да изкарат сериозни пари от откраднатото. Нека направят анонимно дарение, всички тези медали и купи са за Музея на спорта. Мен няма как да ме уязви подобна кражба.

– Как се чувствате вие? 

– Това е много неприятно, но не само на мен се случва. Постоянно се случва да хората у нас. Не са взели нещо, на което държа особено, а и аз съм човек, който не се жалва за такива неща. Поне 5 коли са ми откраднали, много пъти съм ставала жертва на обир и не съм коментирала или оплаквала. Да не говорим за това колко хора не са си плащали спектаклите и там кражбите са защитени и никой не прави нищо.

Това, което са взели е странно – предимно семейни спомени. Но какво да кажа друго… В такава държава живеем. 

– Надявате ли се полицията да направи нещо и да разкрие престъплението? 

– Кой? Министърката, която се прави на културоложка и коментира кой заслужава орден и кой не ли? А нейната полиция снася на пресата веднага, вместо тихо и задълбочено да работи по случая. Нищо няма да направят. А и тези хора, които влизат по домовете са опитни.

– Следите ситуацията в българския спорт. Какви са най-сериозните проблеми, които трябва да се редуцират, за да имаме отново сериозни успехи?

– Ние имаме методология в спорта. Трябва сегашните ръководители да се поинтересуват да видят как се е работило, да се доусъвършенства методологията и отново ще имаме успехи. Изисква се много работа, труд.

– Какво бихте казали за родната гимнастика и престижните класирания на Олимпиадата в Рио на родните грации?

– Поздравявам момичетата от ансамбъла за успеха. Мога да говоря повече за Невяна Владинова, защото съм по-запозната с подготовката й. Важното е, че тя се показа сред елита. Вече я знаят. Представи се много добре на Олимпиадата, същото важи и за момичетата от ансамбъла!

– Бихте ли се върнала на ръководна роля в спорта?

– Никой не ме е търсил с подобна молба, желание – вече много години. Аз не съм излизала от спорта.

– И накрая един въпрос свързан с политиката. Как ще коментирате ситуацията преди задаващите се кандидат-президентски избори?

– Не бих се наела с конкретна прогноза, защото познавам много от кандидатите. Трябват диспути, да се водят сериозни и дискусии и народът да избере кой да е президент въз основа на конкретни политики.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *