HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът Камбитов поздрави администрацията в Благоевградско за Деня на българската община

УВАЖАЕМИ КМЕТОВЕ НА ОБЩИНИ,

КОЛЕГИ,

Поздравявам Ви по повод 12 октомври – Ден на българската община. През 1998 години, по време на Третото общо събрание на НСОРБ, което се провежда в Благоевград, делегатите на Общото събрание взимат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. 18 години по-късно с гордост отбелязваме този празник.

Общината играе важна роля през вековете за развитието на българската държава. Във времето българската община се очертава и се утвърждава като най-масовата, трайна и най-силна колективна българска организация. Общината обединява хората и е посланик между тях и държавата. Именно от тези факти, произтича и голямата отговорност, която носим за съхранението и изграждането на авторитета на общините. Всички ние трябва да оценяваме ролята, която играе българската община за развитието на обществото и за стимулиране активното участие на гражданите в процесите на управление.

Уважаеми колеги, вярвам, че всеки един ръководител на община работи безкомпромисно за по-доброто бъдеще на жителите, за стабилната позиция сред останалите общини в българската държава. Вярвам, че ще продължим да работим заедно и да се подкрепяме взаимно, следвайки завещаната ни мъдрост от българския хан Кубрат, че „Съединението прави силата“. 

Честит празник!

Д-р Атанас Камбитов,

Кмет на община Благоевград

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *