HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Живка Пенева от”Оркестър без име”: Слави обеща да се ожени за дъщеря ми!

“Слави обеща да се ожени за дъщеря ми, купи й едни бели обувки и тя хвърчеше с тях.” Това сподели пред “България Днес” емблематичната актриса Живка Пенева, изиграла Пепи от култовия филм “Оркестър без име”.

Пенсионираната актриса, която днес заработва хляба си в Русенския театър, като къса билетчета, или в църквата, разказва за обратите на съдбата с много благодарност и вълнение в гласа.

“Преживяла съм много странни и интересни неща, но дати, улици, номера и имена на хора не помня.” Сеща се само, че Теодора, дъщеря й, е на 10 години, когато тя става режисьор на пиеса по стихове на Юсеф Онейзи, бивш посланик на Кувейт в България. Постановката е във Военния клуб в София и в нея участва дъщеря й.

“Именно тогава Слави Трифонов дойде да ни гледа и се влюби в Теодора, макар че тя беше тогава дете. Той е Везни, а тя е Близнаци и страхотно си подхождат. Слави каза, че ще я чака да порасне и да се ожени за нея. Обеща й! Е, може би и на други момичета е обещавал същото”, разказва днес Живка.

Живка днес

Дългия не спазва обещанието си, въпреки че Теодора го чака много дълго и така и не се оженва. Едва преди няколко години разбира, че Слави я е забравил, и се отказва от него. В момента е сгодена за италианец.

“Теодора беше напълно убедена, че Слави ще се ожени за нея. Това я мотивира през годините да се учи добре и да завърши колеж в Италия. Не е спирала да се надява, че ще бъде госпожа Трифонова” – спомня си Живка, Явно Трифонов наистина е бил впечатлен от таланта на момиченцето, защото става спонсор на обучението му в частно английско училище. Благодарение на това Теодора влиза без уроци в езикова гимназия. Сега е на 30 години, освен английски говори италиански, немски и руски, живее и работи в Рим. И макар да е горда майка, Живка още си спомня за горчилките в миналото. 

Слави Трифонов

“Толкова бедно сме живели с дъщеря ми, че едва съм се справяла с нейното изхранване. Но реших да я отгледам сама и и не съжалявам за това”, каза още Пенева.

Пенсионираната жена днес къса билетчета в Русенския театър, почасово работи и в църквата. Не се срамува от това, че вече не е звезда и се налага да изкарва малко, но с честен труд. “Преглътнах гаврата, която преди години се носеше за мен, че Стефан Данаилов е баща на детето ми. Това беше слух, който се пусна малко след като актрисата Ирен Кривошиева призна, че има син от Ламбо.

“Той има специално място в сърцето ми. Признателна съм му, защото преди години спаси живота на дъщеря ми след катастрофа. Благодарение на неговото съдействие държаха в болницата щерка ми и полагаха специални грижи за нея, докато се оправи. Безкрайно съм му благодарна за всичко, което направи благодарение и на покойната си жена Мария”, сподели още Живка.

Според нея именно тогава е тръгнал слухът за това, че Теодора е дъщеря на актьора.
“Когато за първи път излезе в един вестник заглавието: “Появи се второ дете на Ламбо”, звъннах на Мария с думите: “Знаеш, че не е така, нали?”, а тя каза: “Сега сме тръгнали на рожден ден на Росенчо и знаеш ли какво ще му кажа, че има сестричка”, после прихна да се смее. Страхотна жена беше покойната жена на Ламбо. Много я обичах”, обясни още Живка. 

Теодора често се сеща за Дългия

След толкова години мълчание Пенева реши най-сетне да вдигне завесата над тайнственото име на истинския баща на Теодора, дъщеря й.

“Правя го само пред вас и понеже мъжът, който бе голямата ми любов, вече е покойник, най-сетне мога да издам името му. Когато забременях, човекът си имаше семейство, затова не посмях да го развеждам. Исках само да признае дъщеря ни. Това е Иван Димитров Иванов, по времето на соца беше секретар по строителството на окръжния комитет на БКП”, призна след години мълчание Живка. Тя е категорична, че никога не е искала нищо от соцвеличието и семейството му.

“Сега дъщеря ми е в Италия, много е уважавана. Възпитавах я много строго, сега се надявам скоро да ме направи баба. Това ще е най-голямото щастие за мен”, признава пенсионираната актриса, която продължава да се надява отново да се качи на сцената. “Вече не мога да изиграя красавици, но пък мога да съм застаряваща изстрадала жена”, шегува се със себе си Живка Пенева.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *