HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ИЗНЕНАДВАЩО РЕШЕНИЕ: Съдия Шипковенска пусна под „домашен арест“ Л. Загорчин, който преби до смърт 70-г. банскалия

Пуснаха под домашен арест 26-годишния Лъчезар Загорчин от Банско, който в петък нападна и преби своя съгражданин, 70- годишния Тодор Чолев. 

За извършеното от Загорчин деяние прокуратурата поиска постоянна мярка „задържане под стража“, но въпреки регистрираните му предишни провинения и доводите на държавния обвинител, че мъжът може да се укрие, избяга или да извърши друго престъпление, съдия Шипковенска го пусна да се прибере вкъщи с мярка „домашен арест“. Прокуратурата ще обжалва пред благоевградските магистрати и ще поиска за банскалията най-тежката мярка.

Решението на съда не удовлетвори нито близките на бития мъж, нито тези на Загорчин, които са категорични, че той е опасен и трябва да остане в ареста, за да спрат деянията му. Близките на Загорчин дори обмислят стартиране на подписка, с която ще искат младият мъж да бъде подложен на принудително лечение. Предстои да се консултират с юристи за законовия ред, по който да  го направят.    

Лъчезар Загорчин беше задържан за 72 часа и изправен пред съда, след като нападна и преби почти до смърт Тодор Чолев, който към момента все още е в болница с контузии по главата и тялото. 

Загорчин е с поредица регистрирани криминални прояви за побой, заплахи, незаконно притежание на огнестрелно оръжие и  има данни, че употребява наркотици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *