HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сп. Ненов се бръкна с 5000 лв., кой взе парите на благоевградския бизнесмен

Акция на РИОСВ – Благоевград по сигнал за нерегламентирана продажба на пирински чай в района на Роженския манастир приключи с издаване на 4 наказателни постановления и изземане на връзките чай, с които възрастните хора се опитват да добавят нещо към пенсиите сиДимо Захов, Роза Серафимова Стражакова и Такичка Иванова Такчева от гр. Сандански, както и Стойка Манова от Петрич ще платят между 50 и 300 лв. за продажба на защитената билка.

Млад благоевградчанин пък се отърва само с предупредителен протокол, след като бдителен гражданин го натопи на електронната поща на РИОСВ, че е качил в сайт обява за продажба на таралежи. Младежът посочил дори номера на телефона си, което доста улеснило инспекторите при издирването му.

Септемврийските проверки на РИОСВ приключиха с няколко акта и 2 наказателни постановления. Глоба от 5000 лв. се стовари върху бившия общински съветник в Благоевград Спас Ненов за това, че не уведомил инспекцията за промяна в адреса и собствеността във фирма „Еви и Бети“, чрез която неговата съпруга Вяра държеше легендарната автоморга „Рай“. Както съобщихме, мината година Вяра Ненова прехвърли цялата фирма заедно с активите и капитала на благоевградчанина Светослав Стоянов Христов, бивш член на УС на ПФК „Пирин“, и подхвана чисто нов бизнес – почистване на офиси и домове. Точно заради несподеляне на тази информация с РИОСВ сега Спас Ненов, чийто бизнес през последните години претърпя тотален крах, трябва да плаща и солената глоба.

2000 лв. пък е санкцията за „АБ Кафтанови“ ООД в гр. Сандански за това, че 2 г. собствениците й не са мерили концентрацията на вредни вещества, изпускани във въздуха при отоплението на оранжериите им за производство на зеленчуци.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *