HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Четирима натровени в “Еленово”! Баница и торта пратиха семейство с 9-г. дете в спешното

Четирима натровени, сред тях и тричленно семейство от Благоевград са приети през нощта по спешност в благоевградската болница.

Родителите и 9-годишният им син са приети с тежко хранително отравяне, те получили силни кореми болки, придружени с повръщане след вечерята, казали, че са яли баница и торта. Първа помощ им е оказана в дома им в благоевградския квартал „Еленово“. Предвид сериозното стомашно-чревно неразположение с линейка са транспортирани до спешно отделение на благоевградската болница. Предприети са действия за овладяване на интоксикация на организма, поставени са на системи и е извикан за консултация специалист по инфекциозни болести.

„След стабилизиране на състоянието им и консултация пациентите отказаха да постъпят за болнично лечение, проби за изследвания в специализирана лаборатория не са взети и не може да уточним точния причинител на отравянето”, каза началникът на спешно отделение д-р Рабаджийски. Той уточни, че при подобни случаи се назначават разширени изследвания от инфекционист, но пациентите са отказали. Според медиците се касае за силна интоксикация на организма от храна, характерните особености и симптоми на такава токсична инфекция са появата й след 2 часа след консумация на разваления хранителен продукт.

 Симпотмите на обща отпадналост, повтарящо се повръщане и стомашно неразположение може да се появят отново при семейството, тъй като не е проведено лечение.

Още един спешен случай с отравяне е приет през нощта в МБАЛ – Благоевград. 24-годишен от кв. „Еленово“ е открит от майка си неадекватен, след като употребил опиатни вещества. Изпадналият в тежко състояние младеж е стабилизиран, рано сутринта е освободен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *