HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кои са най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом

Ако искате отново да ви поканят на гости, не трябва да нарушавате някои основни правила на етикета, като да говорите по телефона на масата, да попитате за паролата за уайфай или да влезете в хола с обувки, съобщи в. “Дейли мейл”, цитиран от БТА.

Според 89% от анкетираните британци най-големият гаф, който някой може да направи, докато е на гости, е да говори по телефона на масата, а 64% са категорични, че всеки, влизащ в дома им, трябва да си събуе обувките.

Навлизането в личното пространство също се смята за голям грях, например да надникнеш в спалните без разрешение или да разгледаш какво има в хладилника.

За повечето хора е неприемливо да отидеш на вечеря без подарък, като най-предпочитана е бутилката вино. За проява на лошо възпитание се смята да си сипваш от храната, без да поискаш разрешение, или да отказваш храна, когато ти предлагат. Крайно нежелателно е някой от гостите да вдигне краката си на мебелите.

Що се отнася до водене на домашния любимец в чужда къща, британците са изненадващо гостоприемни и 61% нямат нищо против кучето на гостите им да се сгуши на дивана им. Въпреки това 19% от анкетираните са убедени, че е редно, ако някой иска да вземе със себе си домашния си любимец, първо да поиска разрешение от домакините и да се поинтересува дали те нямат алергии, или може да се безпокоят за малките си деца и хигиената. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *