HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

При обучение, кметът Камбитов подписа Заповед за назначаване на Общински щаб за защита при бедствия на населението при земетресение

В Община Благоевград се проведе пожаро-тактическо обучение „Земетресение в област Благоевград“. На среща в зала „22 септември“ инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН)-Благоевград разясни сценария, при който ще протече обучението. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов подписаха Заповеди за сформиране щабове, в които да се назначат началник и ръководител на учението за изпълнение на Общински план за действие при бедствия, в част – земетресение.Кметът д-р Камбитов поздрави служителите наРДПБЗН и пожела никога реално да не подписва такъв вид Заповед. „За пореден път искам да Ви благодаря за всичко, което правите. Несъмнено подобни обучения са необходими. Казват, че тренировките и повторенията водят до съвършенство, при вас това са знания и опит, но това означава спасен човешки живот и запазването на вашия, което е много важно“, каза д-р Камбитов и пожела успешна работа на екипите.

С презентация инж. Георги Пармаков представи ситуация на земетресение в Благоевград и последствията от него. Целта на поредното учение е подготовка на ръководния състав и на всички участници в учението за реагирането при ограничаване и ликвидиране последствията от бедствената ситуацията. Също така се цели и да се подобри взаимодействието с Областния щаб и щаба на Община Благоевград за изпълнение плановете за защита при бедствия. Беше представена и новата техника, която би спомогнала за разрешаването на сложни ситуации при бедствие. След като служителите се запознаха със сценария на ситуацията, формираните екипи се отправиха към местата за действие. На обучението присъстваха още директор на ОД на МВР ст. Комисар Николай Хаджиев, зам.- областен Асим Адемов, директор на Дирекция „Оперативни дейности” при ГДПБЗН-МВР старши комисар Красимир Шотаров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *