HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

АРМИЯТА НА ГУРБЕТЧИИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВА! Семейство със сладкарски бизнес продаде 3-етажната си къща в с. Джерман, замина за Англия…

Семейство от дупнишкото с. Джерман продаде 3-етажната си къща и отиде да живее в Англия. За 90 000 лв. имотът е купен от бащата на собственика на автокъща Емил Асенов от Дупница. Сделката е изповядана преди около месец.

 Николай и Росица Тасеви от дупнишкото село Джерман започнали бизнес, като отворили сладкарница в кв. „Развесена върба“ в Дупница, която просъществувала няколко години и фалирала. След това семейството, което има един син, се преместило да живее в София, където продължило със сладкарския бизнес, но и там нещата не потръгнали и преди около месец те решили окончателно да се изнесат в Англия с намерението там да продължат сладкарския си бизнес. За новия старт в чужбина им били необходими средства и решили да продадат триетажната си къща в Джерман, разказа роднина на семейството, което е едно от многото, принудени да напуснат родината и да търсят реализация и по-спокоен живот в чужбина.

Къщата им е купена от Асен Емилов от Дупница. Преди време синът му Емил, който търгува с автомобили втора ръка, ипотекирал къщата си в Дупница, не успял да изплати кредита и банката продала дома му. Асен Емилов дълги години е работел в чужбина, със спестените пари сега той купил къщата в Джерман на сина си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *