HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Спектакъл на млада режисьорка откри театралния сезон в Благоевград! Mлади хора от Петрич и София напълниха четвърт от салона

Със запомняща се премиера на спектакъла „Вампир“ от Антон Страшимиров на младата режисьорка Маргарита Мачева благоевградският Драматичен театър откри новия творчески сезон миналата вечер. Дъждовното време буквално се пренесе и на сцената с ефектна сценография по идея на талантливата 26-годишна дама, за която представлението бе първо като щатен режисьор.

Младата актриса Лили Сучева, гост-актьорът от Народния театър Зафир Раджаб, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Биляна Дилкова и Лъчезар Кацарски пренесоха зрителите във вечната приказка за любов и чест, за подчинение и бунт срещу установени неписани закони. Авторската музика на Пламен Мирчев-Мирона и отличната работа на сценографа Георги Славков засилват максимално усещането за реалност на драматичните събития в спектакъла, който не се препоръчва на публика под 14 г.

Странно бе, че благоевградчани бяха малцинство в публиката, доста места в театралния салон останаха празни, пълно бе само в най-предната четвърт от залата, където зрителите бяха предимно младежи – приятели и колеги на новите постъпления в творческия екип на благоевградския театър, дошли специално за премиерата от София, и целият екип на младежка театрална школа в Петрич, пристигнали с бус за представлението.

Директорът на театъра Петър Кьосев прекъсна напълно заслужените аплодисменти на финала на представлението, за да открие официално новия сезон и да поздрави целия екип за блестящия спектакъл.

Втората  премиера на „Вампир“ в Благоевград, в която столичният актьор Зафир Раджаб ще бъде заменен от Илия Павлевчев, е насрочена за 27 октомври.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *