HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЛЕД КОНКУРС! Съпруга на бивш кмет поема финансите на община Белица

Досегашният вр.и.д. секретар на община Белица Иляз Дагонов спечели безапелационно конкурса за мястото и вече е титуляр на поста. Претенции към стола и минималната заплата от 550 лв., вървяща с него, имаше и Анатоли Първанов, но той бе отстранен от конкурса поради липса на минималните специфични изисквания за длъжността – висше образование по право или администрация и управление.

Йорданка Първанова пък най-вероятно ще заеме длъжността директор на дирекция „Административно, информационно и финансово обслужване“ в белишката администрация. Конкурентката й Джемиле Сапунджи бе отстранена от надпреварата поради липса на подходящо образование. Първанова продължи сама към следващия етап от конкурса и понеже до момента се представя доста успешно, отсега е сигурно, че още следващата седмица тя ще бъде представена като новия шеф на отдела.

Любопитното за нея е, че е от Чипровци, работила е в същия отдел на чипровската община, а съпругът й бил кмет на малкото градче, преди двамата да се преместят в родния му град Белица. 

Заплатата на Първанова ще започне от 530 лв., срещу които тя ще трябва да управлява бюджетните и извънбюджетни средства на общината и да изготвя проектите на нормативните актове в областта на финансите.

Близо година след спечелване на изборите и формирането на новия управленски екип кметът Радослав Ревански обаче не може да избере директор на една от най-важните дирекции в общината – по териториално устройство, общинска собственост, социални и инвестиционни дейности. Миналия месец и за тази длъжност бе обявен конкурс, но единственият кандидат Мария Мраценкова се оказа без необходимото образование и не бе допусната до теста. Най-вероятно още следващата седмица конкурсната процедура за поста ще бъде завъртяна отново.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *