HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

24-ч. пороен дъжд остави стотици домакинства в Дупница, Бистрица и Джерман без вода, затлачи се водохващането

В продължение на 24 ч. пороен дъжд се изсипа над Дупнишко. Придошлата река Бистрица заля водохващането и остави без вода стотици семейства в село Бистрица, Дупница и Джерман. По нареждане на шефа на ВиК в Дупница Илия Илиев част от водата в реката беше отклонена в канала за яз. “Дяково”, за да не залее крайбрежните къщи.

Дъждът не спря от вторник на обяд до следващия ден следобед. От ВиК съобщиха, че водоподаването е спряно временно, тъй като има вероятност да се запуши водопроводът и да възникнат аварии.

Кметовете на Бистрица Кирил Огненски, на Дупница Методи Чимев и неговият заместик по социалните дейности Крум Милев пристигнаха на водохващането, за да се уверят, че причината за спирането на водата е от придошлата река.

Кирил Огненски заяви по телефона: “Спряхме водата, защото носи кал, която ще съсипе бойлерите на хората, а и е много мътна и не става за пиене. Ще я пуснат от ВиК, когато се утаи”, уточни той.

Река Бистрица минава през центъра на едноименното село, още през нощта се чуваше как буйната вода носи едри камъни, тежащи стотици килограми. Вчера през деня буйните води още не се бяха оттекли.

Зам. кметът Крум Милев успокои, че в другите населени места в общината изсипалите се поройни дъждове не са нанесли щети и няма опасност за населението.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *