HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Община Разлог модернизира кухненското оборудване в „Домашен социален патронаж“

Осъвременяването на материалната база на кухните в гр. Разлог и с. Баня е факт благодарение на проекта „Модернизиране на кухненско оборудване на Общинско предприятие „Домашен социален патронаж“, с който Община Разлог кандидатства пред Фонд „Социална закрила“. По този проект са закупени 7 нови съоръжения, които ще улеснят работата и съкратят времето за приготвяне на храната за потребителите на патронажа.

За кухнята в Разлог е закупен конвектомат с електромеханично управление. Той има 99 програми, вместимостта му е за 11 тави, а храната се приготвя на пара,  като подаването на количеството пара може да се регулира. Кухнята е осъвременена още с професионална зеленчукорезачка и картофобелачка.

В с. Баня са закупени електрическа пекарна на три нива и професионална съдомиялна машина.

Социалните услуги, предоставяни в домашна среда в лицето на „Домашен социален патронаж“, са предпочитана и търсена социална услуга, особено от уязвимите групи. Предоставянето на качествени услуги налага обновяването и модернизирането на кухненското оборудване.

Закупените кухненски съоръжения са на  стойност 24 хил. лв., като съфинансирането от Община Разлог е 10 % от общата стойност на предвидените средства.   

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *