ТРОГАТЕЛНА ИСТОРИЯ! 140 фейсбук приятели на служителката в община Банско М. Стоицева сбъснаха мечтата на ощетения от съдбата й син – да гледа мач на „Барса” на стадион „Ноу Камп”

Момче със специални потребности от Банско ще сбъдне мечтата си – ще посети Испания и ще гледа мач на любимия си футболен отбор „Барселона” на стадион „Ноу Камп”. Това е подаръкът, който Гого е получил по случай 15-ия си рожден ден благодарение на стотици хора с големи сърца от Банско и други градове в България, Германия и Дания.

Гого е син на Мая Стоицева, началник отдел „Хуманитарни дейности“ към община Банско. Именно тя успява да сбъдне мечтата на сина си, но чрез стотици приятели в социалната мрежа фейсбук, където прави група от 140 приятели и споделя  мечтата му. За нейна изненада, всички откликват и успяват да съберат средства за пътуването и престоя на Гого в Барселона. Най-голямата изненада е дошла само преди дни, когато Мая разбира, че Гого не само ще гледа мача, но и лично ще се срещне с футболистите на любимия отбор.

„Тази година на 30 октомври Гого става на 15 години. Преди време моя приятелка го зариби по футболните отбори и специално „Барса”. У нас имаме екипи, анцузи и ред други неща. От много дълго време повтаря как мама ще го води да види стадиона на „Барса”. Чудех се какво да направя, защото финансово това не е по силите ни, и на 1-ви септември тази година направих фейсбук група от 140 приятели и им споделих мечтата на Гого! През  годините сме събирали пари за рехабилитация, за операция… сега си мислех, че за такава глупост едва ли ще успеем! Събраха се пари за пътуването и престоя, а едни приятели ни купиха даже билет за мач на „Барселона” точно на рождения ден на Гого. Вчера дойде най-голямата изненада – една от моите приятелки пратила на ФК „Барселона” цялата история за сбъдване мечтата на Гого. Вчера са отговорили от „Барса”, че ни чакат и биха искали да направят снимки на него с отбора.

Не очаквах това да се случи, поплаках от радост! Знам, че на хората им е писнало да слушат само лоши неща! Истината е, че още има добри хора в България и са заедно с нас не само в лошите неща, но и в сбъдването на мечтите! А Гого съм сигурна, че ще се снима до Меси и ще каже… „и той ми е приятел“! Просто защото, ако за мен известността има значение, за него е важно някой просто да го гушне!“, сподели трогателната история майката на Гого – Мая Стоицева. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *