HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивша университетска служителка отгледа тикви гиганти във фамилния имот в Дупнишко

Бившата университетска служителка Василка Иванова отгледа огромни тикви в двора на бащината си къща в село Бистрица, община Дупница.

Василка Иванова живее в София, но през лятото обитава бащината си къща в дупнишкото село. В двора тя засадила всякакъв вид зеленчуци, сред които и тикви, които достигнали огромни размери. Най-голямата тежи около 30 кг.

Горда с реколтата си, Василка Иванова сподели пред репортер на “Струма”: “Семките за тиквите ми даде съседката Йорданка, съпруга на бившия шеф на полицията в Бобов дол Димитър Стоянов. Засадих ги в зеленчуковата градина в двора на къщата. Не съм полагала особени грижи за тях. Поливах ги както всички зеленчуци в градината, но тиквите станаха големи, все още са там, за да им се порадвам. С тези тикви мога да омеся над 100 баници на децата и внуците, като ми идват на гости през зимата. Част от тях ще дам на приятелки”, заяви Василка Иванова.

Тя е дъщеря на бивш подполковник от армията, който вече е покойник, но е бил гордост за селото заради това, че е достигнал до висок пост в държавата, бил е в Щаба на армията по време на соца.

Василка Иванова е работила като администратор в Нов български университет, сега е пенсионерка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *