Ахмед Топалов от с. Огняново поиска ОбС да отмени за Гърмен закона за бурките с мотив: Пазят жените от замърсения въздух

Общинските съветници в Гърмен да отхвърлят за общината приетия на първо четене от парламента закон за бурките, който бе изготвен от Патриотичния фонт, поиска вчера с официално писмо Ахмед Алилов Топалов от гърменското с. Огняново.

Според Топалов законът, който чака ред в НС за приемане, е „лумпенски“, „престъпен“, „гнусен“ „терористичен“, „антиморален и „античовешки“. Освен това той бил вреден за здравето и сигурността на гражданите, защото всяка година в България умирали 8000 души от замърсен въздух. Тезата на Топалов е, че освен като символ на висок морал при жените, бурката предпазва дихателните им органи от вредните вещества във въздуха. Затова той иска всеки ден по двама депутати да идват в гърменското село Огняново, „за да дишат мръсния въздух”.

В искането си до ОбС Топалов е посочил датата 17 октомври 2016 г., когато щял да заведе в Районен съд – Гоце Делчев дело срещу депутатите, които през лятото гласуваха въпросния закон на първо четене. Припомняме, че той забранява на публични места, в институциите, свързани с предоставянето на административни, образователни или обществени услуги, както и на местата за обществен отдих, спорт, култура и комуникации, носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето.

Искането на Топалов най-вероятно ще влезе за разглеждане в дневния ред на октомврийското заседание на съветниците, макар че ако законът мине на второ четене и влезе в сила, като българска община Гърмен ще е задължена да го спазва.    

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *