HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградчанин заминава с националния отбор на Балканското по културизъм

За първи път благоевградчанин ще представи България на Балканското първенство по културизъм. 21-годишният Алекси Трънков е включен в състава за състезанието, което ще се проведе от 21 до 23 октомври в Княжевац, Сърбия. Добрата новина младият състезател научил завчера от треньора си Благой Ангелов и е резултат от отличното му представяне на републиканското първенство в София през последния уикенд. Алекси Трънков стана вицешампион при мъжете в категория „мъжка физика“ до 174 см на 8 октомври и това е второто му впечатляващо представяне на държавно състезание.

Както „Струма“ писа, през април културистът се върна с два медала от първото си участие в републиканско първенство, тогава бе трети при мъжете до 176 см и втори при младежите до 23 г. Втората вицешампионска титла за Алекси идва след заслужена 3-месечна лятна почивка и активна подготовка от началото на август. Признава, че през последните месеци спазва строг хранителен режим, като набляга на месото – пилешко, риба и телешко, наред с двуразовите ежедневни тренировки.

Алекси се занимава активно с фитнес от 2009 г., когато започнал работа като инструктор в частна благоевградска спортна зала. Тогава още бил ученик в V средно училище „Г. Измирлиев“ . Доскоро тренирал само за форма, но се амбицирал да участва и в състезанията по културизъм.

Работата като инструктор не е единственото занимание на вицешампиона, той следва  „Компютърни системи и технологии“ в ЮЗУ „Н. Рилски“, в трети курс е, и успява да съчетава успешно работата и ученето с разрешение за 50% посещения на лекциите и упражненията. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *