HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Развръзка след 60 ч. преговори в рудник „Бабино”! Раздадоха 215 000 лв. на миньорите

След 60 ч. преговори миньорите и ръководството на мината в Бобов дол се споразумяха и с автомобил инкасо около 20,00 ч. бяха докарани 215 000 лв. в централата на мината. Парите се броиха на ръка, което отне повече от час, и около 21,00 ч. бяха доизплатени заплатите на миньорите. Те получиха и парите за допълнително материално стимулиране, както и за ваучерите за храна… Така собствениците на мината удържаха на думата си, дадена още предишния ден.

Стачниците излизаха по 15 човека от рудника и получаваха парите и ваучерите. Единственото, което ръководството на мината не успя да изпълни от исканията, е плащането на превоза на миньорите да се поема половината от мината.

Около обяд омбудсманът на републиката Мая Манолова слезе под земята в рудник „Бабино” и обяви, че остава като гарант, че исканията на миньорите ще бъдат удвовлетворени. След няколкочасови преговори на стачкуващите под земята миньори със синдикати и ръководство на мината първите от тях излязоха около 19,00 ч.

Едно от исканията на миньорите беше да не се закрива рудник “Бабино”, ръководството на мината се съгласи с тях и оттегли молбата си пред Министерски съвет за затваряне на рудника. Директорът на “Въгледобив Бобов дол “Красимир Чаврагански обяви пред миньорите, че съкращение ще има, но ще се постарае съкратените да бъдат назначени на други места в холдинга.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *