HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Търговец от Сандански си върна стока за 20 000 лв. след 5 г. съдебни спорове с патентното ведомство

Ангел Иванов от Сандански след 5 години наказателни постановления, протоколи за изземване в полза на държавата, Патентно ведомство и на притежатели на марки успя да си върне стока на стойност около 20 000 лева. Това постанови съдия Иван Филчев в Районен съд. Със свое решение съдията отменя административния акт, наложен от председателя на Патентното ведомство, с което се отнемат в полза на държавата стоки – обувки и облекла на известни световни марки.

В мотивите на съдия Ив. Филчев е посочено, че председателят на Патентно ведомство на Република България е издал постановление за прекратяване на административно наказателно производство от 10.06.2016 г. поради изтичане на предвидените в закона давностни срокове за провеждане на административнонаказателно производство и реализиране на административнонаказателна отговорност.

Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране в Административен съд – Благоевград. В рамките на съдебния процес търговецът А. Иванов е прекратил своята дейност, стана известно по време на поредното заседание, гледано в Районен съд – Сандански.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *