HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Арестуваха петричанин на връщане от Гърция

32-годишен петричанин бе арестуван на връщане от гурбет в Гърция за държане и разпространение на наркотици. Стефан Ангелов е уличен, че продал 5,6 грама марихуана на наркозависим, който малко след като купил дрогата бил заловен от полицаите. При последвалия светкавичен тараш в дома на дилъра са открити още 100 грама канабис.

Стефан Ангелов обаче не бил открит и е обявен за издирване. Оказало се, че е заминал на сезонна работа в Гърция заедно с жена си. Разследващите започнали издаване на документи за европейска заповед за арест до гръцките власти, до която така и не се стигнало, тъй като издирваният петричанин се прибрал и на 11 октомври е арестуван и привлечен като обвиняем.

Вчера той бе доведен в Окръжен съд – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на прокуратурата. Обвиняемият помоли да не го оставят зад решетките, тъй като иска да гледа трите си деца. „Щом съм виновен, няма да се укривам, ще изтърпя наказанието си, въпреки че бях набеден”, каза той.

Освен това Ангелов се оплака, че в ареста е получил припадък. Оказа се, че има сериозно мозъчно заболяване в резултат на жесток побой. Като доказателство защитата представи медицински документи, че се е лекувал в неврологичното отделение на „Пирогов“ преди 5 години.

Окръжният съдия Диана Узунова прецени, че мястото му е зад решетките и ако състоянието му се влоши, мярката му може да бъде изменена. Като чу решението на съдията, той се разплака.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *