HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът Камбитов откри символично ремонтирания Дом за медико-социални грижи в Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов символично откри обновения и модернизиран Дом за медико-социални грижи „Свети Стилиян“ в Благоевград. По стара българска традиция, и в знак на благодарност за извършените ремонтни дейности в Дома,  той бе посрещнат с питка и мед от работещите в социалното заведение. „Бяхме поели обещание за този ремонт и го спазихме. В момента средата в Дома и за децата, и за персонала е много по-различна, по-уютна, по-комфортна и най-важното – много по-здравословна. Ремонтът е направен с дарения от партньори на Община Благоевград, за което искам да благодаря“, каза в приветствието си д-р Атанас Камбитов. Отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично“ извърши водосвет за здраве на децата и работещите в социалното заведение. По време на тържеството директорът на Дома д-р Атанаска Туджарова благодари на кмета за отзивчивостта и помощта, която им оказва. „Благодарение на оказаното съдействие от Ваша страна се осигуриха отлични условия за отглеждането и възпитанието на децата в лечебното заведение. Сърдечно Ви благодарим за подкрепата, която ни оказвате, и Вашата съпричастност към децата в нужда. Вашата подкрепа е израз на човечност и тържество на добротата“, заяви д-р Туджарова.

По време на символичното откриване, кметът Камбитов подари икона на Света Богородица и Младенеца,  и пожела винаги да бдят над децата и персонала в социалното заведение.

Основният ремонт в Дома за медико-социални грижи в Благоевград бе направен в рамките на месец. Изцяло е подменена , като на мястото на дървената е поставена алуминиева такава. Основно са ремонтирани всички помещения в Дома, както и коридорите, които водят до стаите на децата, и тези на медицинския персонал. Подменени са и интериорните врати. Старото осветление е сменено с енергоспестяващо. Строително-монтажните дейности бяха извършени с цел да се осигури абсолютен комфорт на децата, живеещи в Дома и осигуряване на по-добър микроклимат. Това е поредната стъпка на д-р Атанас Камбитов за подобряване на социалните услуги в Община Благоевград.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *