HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тежък удар! Взеха палата на Чолата и Милянкова

Взеха къщата на съдения за сводничество бизнесмен Росен Чолов-Чолата и бившата му съпруга манекенката Ирена Милянкова в Горна баня, пише “Телеграф”. Софийският градски съд (СГС) е уважил иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) срещу Чолов и е постановил отнемане на имущество на стойност 537 507 лева.Те обаче са отхвърлили иска на моделката да откупи дела си за 1000 лв, пише „Телеграф”.

Както е известно, процедурите срещу Росен Чолов започнаха, след като той бе арестуван и задържан за сводничество. Процедурата срещу него е свързана с новия Закон за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата.

Срещу него е повдигнато обвинение от Специализирана прокуратура за организиране на престъпна група и за трафик на хора, с цел сексуална експлоатация.

Съдът не е признал възражението на Чолов и Милянкова, че жилището им не може да бъде отнето в полза на държавата, тъй като е купено с ипотечен кредит. И наложиха конфискация, слагайки ръка върху банковите му сметки, както и върху продажбата на собственост.

Сагата с имота на Чолата и Милянкова се точи цели 3 години. След като той стана обвиняем по делото за участие в организирана престъпна група за сводничество, комисията за незаконно придобито имущество започна да го проверява.

В крайна сметка бяха открити изключително сериозни несъответствия между приходите на Чолов и разходите за 6-членното му семейство. Според справките, за последните 10 години той е похарчил над 330 000 лева за семейството си, като най-сериозно перо на разходите са почивките извън страната.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *