HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След 46 г. вярна служба в общинската болница Л. Гаврилов се отдава на лов и екскурзии със семейството

След 46 г. трудов стаж в транспорта на общинската болница в Дупница 64-г. Любомир Гаврилов излезе в пенсия с бонус шест брутни заплати.

Гаврилов започва работа като шофьор на автомобил в стопанската част на общинската болница през далечната 1972 г., няколко месеца преди да влезе в казармата. След войниклъка отново се връща на работното си място в болницата. Няколко години е механик на автопарка, а от 1977 г. до пенсионирането е организатор движение на болничните автомобили.

Преди около месец управителят на общинската болница Росен Тимчев подписал на Л. Гаврилов документите за пенсиониране. Той си тръгва с 5600 лв. обезщетение, като 800 лв. е сумата за едномесечен неизползван платен годишен отпуск. С обезщетението щял да си поглези семейството, да ги заведе на почивка в чужбина, но все още не е решил къде.

„Целият ми трудов стаж премина в общинската болница. През това време съм бил и личен шофьор на управители, видял съм много неща. Спомням си, че по време на соца управителя д-р Бояджиев го возех с една стара “Лада”, но докторът не мрънкаше, че колата е стара и некомфортна. За него беше важно закъдето сме тръгнали, да пристигнем навреме живи и здрави. С наближаването на пенсионирането ми с нетърпение чаках да дойде този ден. Сега ще се отдам на почивка и спокойствие, ще ходя на лов и разходки сред природата”, отдаде се на мечти Любомир Гаврилов, който е и човекът с най-дългогодишен стаж в общинската болница в Дупница.

Той е страстен ловец и не пропуска ловен излет. На откриването на сезона за отстрел на диви свине той и дружинката му нямаха слука, но е оптимист за следващия излет. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *