HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДИВ ЕКШЪН! 28-г. земеделец от Банско залял с нафта конкурентка на пазара и заплашил да й драсне клечката

28-годишният земеделски производител Владимир Пицин от Банско, който в началото на месец септември миналата година заля със запалителна течност 57-годишна жена от белишкото село Краище и я заплаши с убийство, беше осъден от Районен съд – Разлог на девет месеца „пробация“. Той беше изправен на подсъдимата скамейка за извършеното престъпление по чл. 144, ал. 3 от Наказателния кодекс и съден за закана за убийство.

Пицин отърва по-тежко наказание, след като се призна за виновен и делото беше решено със споразумение. Земеделецът беше осъден да заплати и разноските по делото в размер на 312 лв.

Делото срещу Владимир Пицин стартира през месец април тази година. Мъжът беше привлечен като обвиняем, след като на 6 септември 2015 г. на стоково тържище на ул. „Стефан Стамболов” в Банско между него и 57-годишната жена възникнал скандал. Пицин се опитал да я изгони от мястото, където тя  продавала мляко. Жената се явила конкурент за животновъда и след като отказала да си тръгне, той проявил агресия. Пред очите на десетки свидетели на пазара се разиграл истински екшън. Пицин започнал да й отправя заплахи, а след това я полял с нафта, разредена с вода, по главата, лицето и гърба, и държейки запалка в ръката си, отправил към нея думите „Ще те запаля, ще те изгоря…“. Само благодарение намесата на присъстващите на пазара хора и на пристигналите на място полицейски служители е предотвратено по-сериозно нещастие.

След инцидента В. Пицин беше задържан в полицията за 24 часа, след което беше освободен. Срещу него беше взета постоянна мярка „подписка“, която беше отменена след налагане на наказанието и прекратяване на делото .

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *