HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Син остави без дом бившия кмет на Силистра! Пред самоубийство е!

Бившият кмет на Силистра инж. Иво Андонов и още няколко семейства останаха без жилища, след като попаднаха в схема за продажба на вече ипотекирани в банка апартаменти. Тъй като строителният предприемач “Марпекс” ЕООД, построил луксозните домове в центъра на Силистра, е теглил от банката огромни кредити, които не обслужва, тези дни, съдия-изпълнител продаде жилищата на хората. Докато по-заможни лекарски семейства успяха да си откупят жилищата, други като бившия градоначалник Андонов останаха буквално на улицата.

Негови близки споделиха, че той упорито говорел за самоубийство. Те уточниха, че в класическата схема с продажбата на ипотекирано жилище, заради невърнат кредит от предприемача го набутал не просто познат, а родният му син Георги Кирилов- директор на банката, където е наложена възбрана на имотите. И самият той бил знаел в каква измама вкарва баща си.

Пострадалите клиенти са готови с последните им останали средства, отделяни за черни дни, да предприемат в съда съответните действия срещу “Марпекс” ЕООД и срещу нотариуса, който при изповядване на сделката не ги е предупредил, че върху имотите им има възбрана от банка. И така се е указал участник в престъплението.

Юристи от крайдунавския град, запознати с историята обясниха, пред “168 часа”, че строителният предприемач е почти фалирал. И колкото и да им е мъчно, пострадалите като инж. Андонов ще трябва да пият една студена вода за безвъзвратно загубените имоти. „Съсипан съм. Срам и позор собственият ми син да ме докара до унизително положение, в което нито да съм жив, нито умрял”, споделя разплакан бившият кмет.

От гордата му осанка след три успешни мандата няма и следа. Днес Андонов е полупрегърбен. “Нямам покой от срамните деяния на моя първороден син. Той не се посвени така нагло да ме измами да закупя жилище, върху което банката е наложила възбрана”, казва бившият кмет. Домът се намира почти в центъра на града. Води се като имот в първа зона. Сградата е луксозна. На третия етаж е въпросният апартамент, който вече е продаден.

Има голяма кухня, трапезария, две спални. С две тераси и уникална панорама към Дунава. С гаражна клетка. Общата площ на имота е 108 кв.м. С идеалните части 135 кв.м. “Не можахме да се порадваме като хората. Задушавам се, когато връщам като на лента грозната история”, изповядва Андонов. Той не крие, че за подлото поведение на сина му банкер вече знае целият град.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *