HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тя е известна, той не! Какво направи един барман заради несподелена любов

Кюстендилският барман Петър Христов се класира на престижното трето място, с неговия коктейл “Бабина градина” от 12 финалисти на състезанието Beefeter mixldn, световни квалификации за най- добър коктейл с джин. Журито бе от Лондон. Барманите трябваше да представят свой коктейл, повлиян от лондонски филм. При първоначалната селекция са се конкурирали 300 бармани от страната.

Петър Божинов се занимава от 15 години с барманство и ходи всеки ден с желание на работа.

“Правя коктейлите с много любов. Опитвам се помогна на клиентите да се отпуснат след тежък и уморителен ден. Коктейлът, с който се представих е запазената ми марка- “Бабина градина”, разказа Христов.
Ето и какво е разказал пред журито: Казва се “Бабина градина”, защото преди състезанието минах през градината на баба да си набера някои продукти, докато тя още спеше. Тя ми бе сърдита като се събуди, но аз и обясних, че всичко съм направил от любов. Коктейлът ми съдържа цвекло, ягоди, маруля, и лимон, и всичко това смесено с джин.

Вдъхновението ми бе от филма с Джулия Робъртс “Нотинг хил”. Тя отива в книжарницата да си купи книга и там среща просто един продавач- небрежен, усмихнат, нестандартен, красив и аз видях себе си, само че той предлага книги, а аз коктейли. И тя се влюби в него, но социалният им живот беше различен, пише дарик. В моят бар идва една дама, която харесвам, но аз съм един барман, а тя е известна, в нейна чест направих коктейла и се надявам, тя да каже- аз съм просто едно момиче, което седи до едно момче и искам той да ме обича”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *