HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гръцки полицаи заловиха двама турски офицери в българска кола с мигранти

Гръцката полиция задържа двама офицери от турската армия в автомобил с мигранти с български регистрационен номер в град Ксанти, Северна Гърция, предаде АФП, като се позовава на гръцката полиция.

В кола – беемве, са пътували още двама иранци и трима сирийци.

Задържането е станало в четвъртък вечерта.

За момента не може да се установи как и кога двамата турци са влезли в Гърция и дали са имали намерение да подадат там молба за убежище, отбелязва АФП.

Не изключваме възможността те да са били част от този трафик, е заявил източник от полицията в Атина, пожелал анонимност.

Няколко турски граждани избягаха в Гърция след опита за преврат в Турция на 15 юли.

Сред тях са осем турски военни, които кацнаха с хеликоптер в Александруполис на 16 юли. Те веднага поискаха убежище в Гърция, изтъквайки, че се страхуват за живота си, но отрекоха да са участвали в опита за преврат.

Гръцките власти отхвърлиха молбите им за убежище на първа инстанция.

Анкара поиска от Атина екстрадирането им, но това искане ще бъде разгледано от гръцкото правосъдие, след като бъде произнесено окончателно съдебно решение по искането за убежище, което ще отнеме време, според съдебен източник.

Много турски военни и държавни служители избягаха от Турция след опита за преврат, опасявайки се, че ще бъдат арестуванив рамките на чистката, предприета от властите срещу предполагаеми привърженици на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван за организатор на пуча.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *