HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шофьор без книжка опита да изблъска патрулка, ченгетата стрелят, има ранен

Шофьор без книжка се е опитал да изблъска от платното за движение полицейски автомобил на пътя между с. Конаре и Паничерево.

Инцидентът се е случил в  събота вечер около 23.20 часа. Автопатрултът бил засечен от навлизаща в кръстовището кола, която не спряла на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Автопатрулът го последвал с включени светлини и сирени. Когато колата била догонена, водачът й на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно, съобщиха от МВР.

Сле няколко неуспешни опита да го спрат, единият полицаи стрелял няколко пъти със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила.

Преследваното превозно средство било спряно. Колата управлявал собственикът й – 34-годишен мъж от Гурково. Той е карал без книжка и е криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още общо седем души, сред които и четири непълнолетни момчета, две от които се возили в багажника на колата.

Тестът показал, че шофьорът е употребил алкохол.

По време на гонката, той получил огнестрелна рана. Настанен е за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота.

Образувано е следствено дело.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *