HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Имате лош ден! Тогава не правете тези 7 неща

1. Да се чувствате зле от това, че не се чувствате добре
Това да бъдете щастливи през цялото време не трябва да бъде вашата цел. Просто защото това е невъзможно! Идеята, че ние не би трябвало да чувстваме нашата пълна гама от емоции често ни държи сковани. Вместо да мислите, че сте в лошо състояние, защото сте ядосани, тъжни, депресирани или разочаровани, просто позволете си да изживеете емоциите си и ги оставете да преминат през вас, да се проявят. Правейки това, вие ги освобождавате и правите място за мир и спокойствие в себе си.
2. Фокусирането върху проблема не е решение.
Може да се чувствате добре, споделяйки своите проблеми, но да се оплаквате отново и отново за същия проблем не само дотяга на приятелите ви, но всъщност може да ви нарани. Вместо да се оплаквате, просто се фокусирайте върху стъпките, които можете да предприемете, за да балансирате състоянието си.
3. Емоционално хранене.
Може да се почувствате добреза миг, но веднага след това идва чувството на вина и срам. В едно проучване на жени на колежанска възраст и тяхното хранително поведение съобщават, че тяхното настроение е всъщност по-лошо след пристъпите на импулсивно хранене.
Следващия път, когато сте изкушени да си поръчате оня хамбургер или сладолед, си напомнете, че това вероятно ще изостри лошото ви настроение и изберете здравословни храни. Изберете закуски, които ви карат да се чувствате по-здрави от вътре навън.
4. Да се чувствате като жертва
Всеки има лоши дни, но да се чувствате сякаш светът ви дължи нещо е лесен начин да се окажете в лошо настроение. Вместо да се чувствате като жертва, бъдете благодарни за това, което ви върви в живота. Благодарността може да ви отведе далеч.
5. Избягването на чист въздух.
Излизането навън ще повиши настроението ви мигновено. Вместо да дремете в закрити помещения пред телевизора, излезте на открито. Слънчевата светлина е природен антидепресант.
6. Да се вглъбявате в мислите си.
Когато сме в лошо настроение, ние сме склонни да се съсредоточаваме върху това, което не върви добре. Ние преповтаряме негативните ситуации в главата. Вместо да се валяте в самосъжаление или анализиране минала драма, започнете да живеете. Практикувайте дейности, които ви носят радост: оцветяване, готвене, четене на хубава книга или йога.
7. Да не се движите.
Дори и ако това ви се струва като последното нещо на света, което ви се прави, пет минути с повишена сърдечна честота ще повиши настроението ви в продължение на часове след това. Направете някое упражнение или се обадете на приятел, който да се разходи из парка с вас. Движението на тялото ви ще ви помогне да се чувствате по-балансирани, в контрол, и готови да се преборите с лошото настроение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *