HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общински съветник в Белица започна съдебна битка за опазване на кучкарника си

Бившият зам. кмет на Белица Карамфил Джембазки, който в момента е общински съветник от партия „Обединена България“, започна съдебна битка за опазване на кучкарника си. Същият представлява дървен навес към селскостопанска постройка в края на двора му, под който бившият зам. градоначалник е монтирал 5 клетки, в които отглежда 5 кучета. Кучкарникът е непосредствено до двора на съседа му Мехмед Шериф и откакто е там, семейството на Шериф не е мигнало, защото животните лаят и вият по цели нощи. Тъй като до октомври миналата година Джембзки бил един от двамата баш големци на Якоруда, наред с тогавашния кмет Ибрахим Палев, хората така и не събрали смелост да се оплачат. Веднага след като кметската управа се смени обаче, една от първите жалби в кабинета на новия кмет Радослав Ревански била от Шериф.

„През февруари т. г. служители от общината съставиха констативен протокол за съществуването на кучкарника, а през юли издадоха и констативен акт, защото навесът е строен без всякакви строителни разрешения”, описа кучкарската одисея кметът Ревански. „Тъй като все пак постройката е в двора на къщата му, извиках Джембазки и съседите му да се разберат къде биха могли да бъдат преместени клетките с кучетата, за да не пречат на околните. Не се разбраха и на 30 август бях принуден да издам заповед до Джембазки да премахне за своя сметка навеса и клетките, защото освен че са без необходимото разрешително за строеж, те са и доста неподходящо разположени на границата със съседните имоти. Срока, който дадох на Джембазки, беше 30.09., но междувременно той се възползва от правото си да обжалва заповедта в Административен съд – Благоевград и сега ще ходим на дело за кучетата му”, обобщи градоначалникът.

Името на Карамфил Джембазки стана известно около това на бившия кмет на Белица Ибрахим Палев. През 2006 г., когато беше шеф на местното Държавно лесничейство, Джембазки извади 23 000 дка гори от държавния фонд и ги предаде за управление на община Белица. Държавата заведе дело срещу общината за гората, но Районна прокуратура – Разлог, където работи съпругата на Джембазки – Айша Джембазка, обявиха смяната на собствеността за законна.

През 2010 г. Палев върна жеста на приятеля си Карамфил Джембазки, като му откри нарочен щат в общината, който да отговаря специално за управлението на тази гора, обзаведе го с кабинет и секретарка и дори му купи служебен джип. В Белица така и не разбраха какви точно са ангажиментите на Джембазки, защото през 2006 г. Ибрахим Палев пропусна 6-месечния срок за влизане във владение и вече оттогава въпросът стои неуреден, а по документи гората е ничия собственост – нито на държавата, нито на общината.

Още по време на изборната кампания миналата есен Ревански декларира, че Джембазки и другият зам. кмет Чавдарин ще бъдат  първите двама, които ще бъдат уволнени от общината. Така и стана. В крайна сметка, за разлика от миналите години, когато беше един от най-заможните и високопоставени висши администратори в Белица, сега К. Джембазки  е само общински съветник с приход от около 300 лв., които получава за участие в общински сесии и заседания на комисии.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *