HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Англичани правят селски туризъм в девственото с. Кремен, дама нотариус става комшийка на светския лъв Н. Младжов в Добринище

Англичани стъпват в девственото до момента село Кремен, община Банско, където започват да строят ваканционно селище. Селцето, опазило се до момента от всякакви хотели, къщи за гости и друга почивна база, ще започне своя прощъпалник от местността Асар, която е на около 300 метра от селото. Тя е харесана от фирма „Виджей“ ООД с управител Джоузеф Тимъти Прат и съдружничката му Виктория Клер Сайм за първото в селото място, където външни хора ще могат да почиват.

Засега англичаните смятат да построят в абсолютно пустата местност само една сграда със застроена площ 150 кв.м, достатъчна за 15 гости, и паркинг за 5 коли, големината на имота от 2845 кв.м и плътността на застрояване от 30% обаче са индикатор, че впоследствие базата ще бъде разширена.

Село Кремен е едно от най-малките села в района с едва 160 души население, но във визитката му картичка са Кременските езера над него, средновековната крепост Момина кула югоизточно от него и традиционният августовски събор в местността Харамибунар, посветен на Илинденско-Преображенското въстание.  

Въпреки че в Добринище има вече над 30 хотела и къщи за гости, софийският нотариус Мариана Кадънкова пък избра Добринище за своето ваканционно селище. То ще е в местността Парчовица върху площ от 1149 кв.м и ще бъде съседно на столичния светски лъв Николай Младжов, който това лято реши да стартира хотелиерски бизнес от същата местност. Парчовица е близо до границата на града и ул. „Хан Аспарух”, което означава, че това ще е посоката, в която градчето ще расте.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *