HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пред 3000 зрители 30 елитни коня се състезаваха в Разлог за титлата „Шампион на шампионите”

Най-добрите тежковози в България мериха сили в Разлог на последното за годината състезание „Шампионат на тежковозните коне в България 2016”. Над 30 елитни коня от цялата страна, разделени в шест категории, се съревноваваха за купата и титлата „Шампион на шампионите” и награден фонд от 10 хил. лв. Преди старта на състезанието жребците дефилираха по трасето, а многохилядната публика ги аплодира.

В най-малката категория – до 500 кг живо тегло на коня, където имаше най-много участници, среброто и бронза завоюваха коневъдите от региона. Второ място спечели кон Рамо на Юсуф Витип от с. Бунцево, община Белица. Той успя да дръпне 1400 кг товар на 26.75 м. Третото място завоюва кобилата Галя на Димитър Тренчев от Разлог, която се оказа и ветеранка в състезанието със своите 30 години.  Елитните жребци отстъпиха първото място на кон Араб на Борислав Йотов, който успя да премине с тежкия товар цялото 40-метрово трасе и заслужено спечели купата.

Във втора категория – до 600 кг, златото и купата са за кон Вихър на Цанко Василев от Трудовец. Среброто остана при домакините и беше спечелено от кобилата Звезда на Иван Джолев от Разлог. Бронзът е за кон Торо на Николай Андреев от Златица.  

В третата категория до 700 кг второто и третото място отново успяха да заемат местните любители на тежковозните коне. Призовете спечелиха кон Боран на Борислав Пунев от Разлог и кон Марти на Георги Манушкин от с. Бачево. Елитните жребци отстъпиха първото място на Валентин Стефанов от Костинброд, чийто кон Буби успя да премине цялото 40-метрово разстояние по трасето и грабна купата и златото.

В четвъртата категория до 800 кг първото и второто място спечелиха Иван Алексиев с кон Мартин и Георги Драганов с кон Мокс, и двамата от София, а третото завоюва кон Норбис на колегата им от Етрополе Петър Славков. 

Шампионските титли в двете най-тежки и атрактивни категории – до 900 кг и над 900 кг, завоюваха  тежковозите на Върбан Колчаков и Дани Алексиев.

Състезанието събра над 3000 души публика и бе открито от кмета на Разлог инж. Красимир Герчев, който пожела успех на участниците. То беше уважено и от зам. кмета инж. Венцислав Гърменов и представители на Националната асоциация по коневъдство в България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *