HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вижте защо отлагаме спирането на цигарите

Пушачите отлагат средно със 7,5 години опитите си да откажат цигарите. Причината за “отсрочката” е опасението от натрупване на излишно тегло, пише в. “Сънди експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания и публикувано в сп. “Бритиш медикъл джърнъл”.

Анкетата на Slimming World и Stoptober е обхванала 2000 бивши и настоящи пушачи.

Внушителните 95 процента от тях споделят, че са чували, че ако откажат цигарите, ще напълнеят. Над 50 процента от участниците в допитването не крият, че това опасение ги е накарало до отложат опитите да преодолеят вредния порок.

Проучването показва, че пушачите отлагат справянето с проблема средно със 7,5 години. За това време те изпушват около 41 000 допълнителни цигари – средно по 15 на ден.

Всяка изпушена допълнително цигара заради опасението от напълняване съкращава живота средно с 11 минути. Общото им количество струва на пушачите близо 20 000 лири.

“Ужасяващо е да научим, че толкова много хора продължават да пушат с години, само защото са чували, че ако откажат цигарите, ще напълнеят. Вярно е, че отказът от цигарите е свързан с повишен апетит, но той може да бъде задоволен с продукти, съдържащи по-малко калории – плодове, зеленчуци, паста, ориз, картофи, риба, крехко месо, вместо с утешителни храни”, казва д-р Джаклин Лавин от Slimming World.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *