HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как да закърпим връзката си

Всички знаем приказката за пукнатото гърне. Горе-долу така стоят нещата и с връзката, която е започнала първо е стъпила на крив крак, после е навехнала глезена си, след това е започнала да куца и накрая се е счупила. Как може да се закрепят отношенията, в които все още има хляб?

Слушайте внимателно
Наистина се опитайте да чуете партньора си. Попивайте всяка дума искрено, в противен случай езикът на тялото ще ви издаде и вместо да оправите нещата, ще ги влошите още повече. Гледайте го в очите, докато разговаряте. Не кръстосвайте нито ръцете, нито краката си. Накланяйте се към него, това показва, че му имате доверие и че изпитвате привличане към него. Не поглеждайте крадешком към дисплея на телефона си.

Изразете себе си
Връзката е двупосочно движение. Затова споделете и своите виждания за това, което ви тревожи в отношенията ви. Когато говорите, бъдете спокойни и уважителни. Търсете зрителния контакт. Бъдете искрени и се опитайте старателно да изложите очакванията си оттук насетне.

Не преливайте от гняв
Дори и да сте наранени и да ви идва да крещите от гняв, обида и болка, забравете за кратко високите децибели. Отговорете на обидата с доброта и състрадание – най-вероятно тези две неща са сред онези, които са накарали партньора ви да се влюби във вас в началото. Бъдете емпатични. Опитайте се да се поставите на негово място.

Прегърнете промените
Когато нещо компрометира връзките, те се променят завинаги. Каквото и да правите, не може да се борите срещу тази промяна. По-добре се научете да живеете с нея и превърнете дефекта в ефект. Кой знае, може да се окаже, че отношенията са имали нужда точно от нея.

Ако сърцето ви казва, че това е любовта на вашия жиот, не се предавайте

Бъдете упорити. Може да отнеме доста време и енергия, както и любов, за да поправите поохлузената си връзка, но в крайна сметка да имате своя хепиенд. mila.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *