Коалицията остава цяла! Няма да има предизборни коалиционни промени нито в Парламента, нито в кабинета

Предизборни коалиционни промени в Парламента и кабинета няма да има. Това стана ясно след спешната среща на премиера Бойко Борисов с Реформаторския блок (РБ) и Патриотичния фронт (ПФ).

Срещата беше свикана по желание на ПФ.

Не виждаме никакво основание за каквито и да е промени на взаимоотношенията в парламента, от една страна, и на тези в правителството от друга страна, каза след нея съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок обясни, че е постигнало съгласие по отношение на Изборния кодекс.

Ще подкрепим предложение, според което няма да има ограничение за секциите в чужбина спрямо страните в ЕС, каза той.

Именно това предложиха днес от ГЕРБ.

От своя страна премиерът Борисов заяви, че заради стабилността на правителството и мандата на това мнозинство са решили да се направи компромис с неограничения брой секции в страните от ЕС и прословутото, по думите му, квадратче „Не подкрепям никого“.

Той посочи, че ГЕРБ ще подкрепят всяко предложение, което гарантирано правото на българите да гласуват. „Не става въпрос за преформатиране“, посочи още той.

За преформатиране на властта и промяна на параметрите на коалицията се заговори в петък. Тогава премиерът свика извънредно заседание на правителството и постави ултиматуми към десните партии да не се държат като опозиция.

Причината за това беше искането на реформаторите да бъде преразгледан Изборният кодекс по повод гласуването на българите в чужбина.btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *