HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тя тежеше само 25 кг и бе на крачка от смъртта, но …! (СНИМКИ)

18-годишна тийнейджърка достигна до дъното, но успя да победи смъртта благодарение на волята си за живот. От ранно детство Маргарита Барбиери мечтаела да стане балерина. Тя редовно посещавала танцовата зала и полагала много усилия. По време на пубертета обаче тялото й започнало да се променя, а мечтата й да стане велика балерина била поставена под заплаха, пише ofigenno.com. Маргарита започнала бързо да качва килограми. И въпреки че на външен вид изглеждала слабичка, заради генетична предразположеност бедрата й наедряли, а от школата й казали, че физиката й не е подходяща за балет. Младото момиче обаче не смятало да се предава и вместо да се пренасочи към друг вид танци, то се подложило на жестока диета и приемало едва по 140 килокалории дневно.

„Не бях дебела, но моята фигура не се вписваше в строгите балетни рамки. А аз винаги съм искала да стана най-добрата балерина”, признава момичето, цитирано от блиц.

„Ненавиждах тялото си и правех всичко възможно, за да отслабна. Дори си направих списък от над 200 продукта, които не трябва да ям. Струваше ми се, че правех всичко правилно”, разказва Маргарита за преживяното.

Едва когато теглото й достигнало 25 килограма, тя осъзнала, че болестта й е сериозна и се нуждае от помощ. Била толкова слаба, че  дори ходенето й коствало страшни усилия. Заради системното недохранване развила бъбречна недостатъчност.

Младото момиче се осъзнало, когато лекарите му съобщили, че ако продължи с диетата си още седмица, никой няма да може да й помогне. Последвали дълги месеци на лечение. Сега тежи 50 килограма и се чувства прекрасно.

И въпреки че се наложило да се откаже от балета, Маргарита не унива. Тя отново усеща вкуса на живота и с увлечение усвоява съвременните сценични изкуства.

Сега Маргарита иска да предупреди всички момичета, че нито една мечта не заслужава да рискуваш живота си. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *