Помните ли Валката, който щипна портмоне от бебешка количка! Какво стана с благоевградчанина след това

45-годишният ром Валентин Христов-Валката бе осъден на 1 година и 4 месеца затвор при строг режим, след като се опита да открадне портмоне от детската количка на млада майка в Благоевград. Присъдата постанови вчера районният съдия Мирослава Йорданова, която го призна за виновен затова, че на 6 август тази година е направил опит да задигне чуждо портмоне с 520 лв. и лични документи.

В съботния ден 27-годишната Ваня Дудаклиева влязла в магазина за обувки до банка „Тексим“ в Благоевград, като не изпускала от погледа си оставената отпред бебешка количка. Младата жена видяла как мургав мъж взима портмонето от количката и веднага изскочила навън, но непознатият я изблъскал и побягнал. Тя започнала да вика „Помощ, крадец!” и хукнала след него. Александър Христов, който работил на площадката на кръговото кръстовище, моментално се затичал след апаша, който през това време махал на такси да спре. Като видял, че няма да успее, свил по страничните улици, но работникът бил по петите му. По време на гонката се обадил на 112 и казал, че преследва крадец, но в суматохата не успял да обясни къде се намира, тъй като беглецът рязко сменил посоката и се върнал обратно. На ул. „Даме Груев“ видял полицейска патрулка и им казал за крадеца, който малко след това е задържан. Оказало се, че това е старият им познайник Валката, многократно осъждан за кражби. Портмонето обаче не било у него и полицаите преровили контейнера за смет. Впоследствие го открили на една от улиците от маршрута за изтегляне на крадеца, който успял да го изхвърли.

45-годишният Валентин Христов е обвинен в опит за кражба при условие на опасен рецидив. Вчера той получи ефективна присъда, която ще попълни съдебното му досие, побиращо се в 27 страници.

Валентин Христов-Валката е роден в село Микрево, но постоянният му адрес е в село Илинденци. Безработен и неграмотен, вършее из цяла Югозападна България и преживява основно от кражби.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *