HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шефът на ФК „Белица“ Д. Чипев за екшъна с „Места“: Нашият капитан е с четири шева на веждата от мача с хаджидимовци, гостите ни провокираха още от първата минута

Екшънът в пиринската бундеслига след мача между „Белица“ и „Места“ през уикенда намери своето продължение вчера, но с положителен знак.  Веднага след двубоя хаджидимовци се оплакаха, че са били бити от противниковите футболисти и местните фенове, и по този повод шефът на домакините Дарчо Чипев поиска думата от „Струма“ да изложи своята версия за случилото се, като същевременно поднесе от името на клуба извиненията си към гостуващия тим.

„Във връзка с публикуваното във вестник „Струма“ за проведения футболен мач на 16 октомври в град Белица с ФК „Места“ искам да кажа, че това бе един нормален мач от пиринската бундеслига, което може да се види от получените картони на двата отбора. Футболистите от Хаджидимово започнаха с провокациите още от първата минута, най-вече Димитър Парасков, получил жълт картон именно за провокация в 5-та мин., а по същия повод съдията спести поне още 4 такива. Ние също имаме снимка от спукана вежда на нашия капитан /б.р. Атанас Кутев/, получена вследствие от остро влизане на техен футболист. Още в 15-та мин. той бе откаран в Спешна помощ – Разлог и има четири шева на лявата вежда. За това кой стадион отговаря или не отговаря на изискванията на БФС – добре е те да си погледнат техния стадион. От едната страна е с ограда от 1 метър, а от другата без такава, за тревното покритие просто няма база за сравнение.

И накрая за инцидента, който провокира нашите футболисти и публиката. При тъч за нашия отбор техният играч Георги Коджебашев взе топката и не я даваше да изпълним тъча. Току-що завърналият се от болницата Наско Кутев се опита да му я вземе от ръцете, при което Коджебашев я запрати с все сила в лицето му, а футболистът с номер 7 го изблъска силно в гърба, и нашето момче се поддаде на провокацията и го изрита с крак в бедрото. В защита на капитана ни се притече негов роднина, който бе върнат веднага на трибуните от полицаите. В заключение ние, футболистите и ръководителите от Белица, искаме да поднесем нашите извинения на колегите от Хаджидимово за причинените неудобства“.

ДАРЧО ЧИПЕВ,

председател на ФК „Белица 2015“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *