HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

РЕАЛНА ОПАСНАСТ! Ето какво се случва с еврото, къщата от карти рухва, парите ни под заплаха

„Целият проект, наречен Евро е неработещ в сегашния си вид и един ден тази къща от карти ще се срути, ще изпадне в колапс”, алармира от страниците на влиятелния лондонски Дейли Телеграф проф. Отмар Исинг. Той е създател на еврото и първи главен икономист на Европейската централна банка.

„Еврото беше предадено от политиците, които доведоха експеримента до деградация, за да маскират с него патологиите на икономиката на ЕС. Прогнозата ми е влизане от криза в криза, трудно е да кажа колко изобщо ще продължи, но няма да бъде безкрайно, категоричен е в диагнозата си професорът пред Сентрал Банкинг – Еврозоната не може да се справи със структурната си липса на вътрешна свързаност”, смята още той.

„Европейската комисия е създание на политици, отказали се от въвеждане на правила по разумен начин – форма на морален хазарт. Европейската централна банка пък фатално компрометира цялата финансова система на общността.

Пактът за стабилност и растеж се провали. Ръката на пазара, която би го дисциплинирала, се отбива от намесите на ЕЦБ. Тя държи над 1 трлн.евро в ценни книжа при изкуствено занижени или отрицателни лихви, някои от които са почти боклук, трупайки огромни загуби на хартия”. Според професора единственият шанс за европейския проект е съюз на суверенни държави. 

Той предупреди още през 2010 г. до каква по-голяма каша за сметка на евроданъкоплатците ще доведе невнятната намеса на ЕЦБ и МВФ в Гърция и позна с 5 г. напред, което не отвори очите на лидерите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *