HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дядото на юриста в „Агромах” напълни двора си в Джерман с цигулки

Дядото на юриста в „Агромах” – Благоевград Евтим Малоселски – 74-г. Георги  Стоянов от дупнишкото село Джерман,  произведе тикви гиганти от така наречения сорт „цигулки”.

“Цигулките” висят по скелето на асмите и красят двора  на къщата му. Той е откъснал най-едрите, които са дълги 85 см и тежат до 20 кг. Георги Стоянов е много горд с продукцията, която отгледал в двора си заедно със съпругата.

“Ще събера децата си – три дъщери и трима внуци, на тиквеник. Съпругата ми е майсторка на баниците и ще си похапнем заедно. Цял живот се трудя и на тази възраст продължавам да работя по нивите, без да ми тежи. Събрах 43 г. трудов стаж, за да се пенсионирам. Не съм работил само като шофьор. Нямам мерак към тази професия. През далечната 1975 г. мои познати инструктори са ми казавали: “Дай 25 лв., ще идваш два-три пъти да кормуваш и ще ти дадем книжка за професионалист”, но отказах. Работих като строител към Светия синод. Аз положих основния камък на църкавата „Св. Георги” в Петрич, работил съм и като електроженист и в някогашното фармцевтично предприятие “ХФЗ”. Бях и няколко години миньор. Като ми приравниха трудовия стаж първа категория, излезе, че съм започнал работа три години преди да се родя”, на шега разказа накратко трудовата си биография Георги Стоянов от Джерман.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *