Ще развалят ли 10 г. му договор! Футболист нае общински имот, върти търговия вместо спорт

В общински имот в село Джерман, община Дупница, отдаден под наем за 10 г. за спортни дейности, се развива търговия вместо спорт, научи вестник „Струма”. Една година след като общинските съветници гласуваха „за”, на мястото наемателите са построили само барче.

През 2015 г. Общински съвет – Дупница даде съгласието си имотът от 2,9 дка, в който има изграден басейн, да се отдаде под наем за 10 г. срещу символичната сума от 100 лв. годишен наем. Единствените кандидати бяха футболистът на „Марек“ Милен Лахчев и собственикът на фирма за добив на дърва Станислав Иванов, и двамата от село Джерман. Оказа се, че те са наели целия общински имот от 4,5 дка, като за останалата част от 1,6 дка наемът е 50,00 лв. на година. Общинските съветници гласуваха „за“ с уговорката,че теренът ще бъде използван за изграждане на съоръжения за спортни дейности, като се възстанови басейнът и се направи мини футболно игрище. Този терен е единственият общински имот. в с Джерман. Дори площадът и сградата на кметството са построени върху държавен имот.

Една година след отдаването под наем на общинския имот в него е построено само барче. Басейнът, който не работи, е ограден с мрежа. Върху част от имота Ст. Иванов е паркирал фирмените си камиони, с които извозва дърва за огрев. Футболистът на „Марек” М. Лахчев се е отказал от съдружието си със Ст. Иванов. В с. Джерман има само една детска площадка, заради липсата на общински терени, тъй като върху държавни имоти общината няма право да строи. Отдаденият под наем на М. Лахчев и Ст. Иванов имот е единственият, в който общината можеше да направи нещо за спортуването на децата. Но засега наемателите не са изпълнили обещанието си.

Предстои от община Дупница да извършат проверка спазва ли наемателят поставените от общината изисквания. Ст. Иванов редовно внася в касата на общината таксата за наема.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *