HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Домакинка на детска градина отива на съд, източила 50 000 лв. от родителска такси

Бившата домакинка в детската градина в село Бистрица, община Дупница, Даниела Манева отива на съд за злоупотреба с 50 000 лв. от таксите, платени от родителите на мачуганите в детското заведение.

Вчера прокуратурата в Дупница повдигна обвинение срещу Д. Манева по чл. 202 от НК – за финансова злоупотреба в големи размери. Наказателният кодекс предвижда от 3 до 10 г. затвор за такова престъпление, ако то бъде доказано в съда.

Както “Струма” първи писа, злоупотребата на Д. Манева бе разкрита през месец май тази година от директорката на детското заведение, която подаде сигнал в община Дупница. При проверката беше установена липсата на 50 000 лв.

Д. Манева в продължение на 5 г. не е внасяла по банков път в общината събраните пари от таксите, плащани от родителите на децата, посещаващи детската градина.

По време на разследването Манева си признала, че е харчила част от парите за собствени нужди.

След скандала с кражбата на 50 000 лв от домакинката Д. Манева общината назначи финансова проверка във всички детски градини, но резултатът от проверката не беше оглсен.

В момента Д. Манева е редови работник в обувен цех в Дупница. Нейни близки споделиха, че от притеснение тя се разболяла.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *