HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общинската болница губи пациенти заради повреда в рентгена на първия етаж, за да не влачат носилките до втория, линейкаджиите ги карат в частната болница

Шофьори на линейки в Спешен център – Дупница отказват да носят на ръце пациенти до рентгена, който се намира на втория етаж в общинската болница. Затова карат пациентите с травми на крайниците в частната болница, така общинската губи пациенти и пари по клинични пътеки.

Шофьор на линейка заяви: „Рентгенът в общинската болница се намира на втория етаж. По няколко пъти на ден се налага да носим с носилки пациенти до рентгена. Ръце не ни останаха, особено пък ако пациентът е по-тежък. Никой не ни плаща за носачи. Ние сме назначени за шофьори на линейки. Помагаме, когато се наложи, но да носим пациентите до рентгена не ни е работа. Затова пациенти с тежки травми, които са на носилка, ги караме в частната болница в града”, заяви линейкаджията от Спешен център – Дупница.

Репортер на “Струма” научи, че на първия етаж в общинската болница до скенера има рентген, който е купен и монтиран още по времето, когато управител на болницата бе д-р Л. Таушански. Преди време той се е повредил, но за ремонта не е нужна голяма сума, рентгенът обаче не е ремонтиран и стои неизползван и сега при управлението на Росен Тимчев. Мазилката в кабинета, където е монтиран, се е отлепила. Парите на данъкоплатеца, с които е купен рентгенът, са отишли напразно.

В същото време рентгенът на втория етаж, който се ползва в общинската болница, е по-стар от този на първия. От два дни и той не работи, и пациентите се извозват за сметка на болницата с линейки до бившата Транспортна болница в града, където се помещават част от отделенията на общинската. От Транспортната болница пък се транспортират пациенти за преглед на скенер в бившата Военна болница, където се помещават родилно отделение, хирургия и ортопедия.

Кой има интерес рентгенът на първия етаж в общинската болница да не работи и да се губят пари по клинични пътеки, е въпросът, на който трябва да си отговори ръководството на болницата. До момента натрупаните дългове са над 1 200 000 лв. На фона на тези задължения се допускат допълнителни разходи за транспорт на пациенти от едната част на болницата до другата заради проблема с рентгена.

Според запознати ремонтът на рентгена на първия етаж струва около 2000 лв, които ще се възвърнат за кратко време от клиничните пътеки за пациентите, които ще бъдат лекувани в отделенията на общинската болница, вместо да бъдат изпращани в частната, коментират лекари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *