HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ПОКЪРТИТЕЛНО: Омъжиха я насила, когато беше едва на 14, днес издъхна в адска агония

Дерия Б. я омъжили насила, когато била на 14 години, а животът ? приключи в агония.
Нейното тяло не издържа раждането и почина от кръвоизлив в мозъка. Дерия почина преди дни в частна клиника в източната част на Турция, след като преди седмица роди, пише Хюриет.
Обстоятелствата, при които починало момичето разследва полицията.
“Опасно е, когато забременеят момичета. Смъртността е по-висока при бременност в пубертета”, казва за Хюриет, професор д-р Айдан Бирия, гинеколог.
Той добавя, че е по-голям риск от повишено кръвно налягане, преждевременно раждане и усложнения прираждане. Бременността при момичетата , при които не е приключило физическото развитие и цялостно развитие на всички органи обикновено завършва със смърт, предупреждава той.
Благотворителната организация “Момичета, не булки” казва, че 15 милиона момичета всяка година се омъжват принудително, практически по една на всеки 2 секунди. От ООН заявиха, че на всеки две минути умира една родилка.
Светът миналата седмица беше в шок от новината, че 12-годишна “булка” от Китай, Лан Лан забременяла, след като нейните родители я продали за около 4000 евро. Полицията арестува мъжа (40) и майката, които я довели в болница за преглед.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *