HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Срещу 150 000 лв. за 3 г. новият спонсор на „Беласица” иска 120 знамена и 4 билборда на ключови места

150 хиляди лева за 3 г. и цялостна екипировка на всички формации от ДЮШ и тази на представителния отбор на стойност 25 хиляди лева е финансовата рамка, на базата на която „Беласица” ще се сдобие с нов спонсор. Срещу това обаче спомоществователят иска да разположи 120 знамена с бранда си по входния петрички булевард “Цар Борис III” и перпендикулярната “Рокфелер”, както и четири билборда на трите изхода към София, Македония и Гърция, също и на магистралата към Кулата, след Марикостиново.

До офертата се стигна, след като нещата около уж сигурния договор със съседната община Сандански се разсъхнаха в последния момент. В центъра на предварителните разговори между двете страни беше изпълнителният директор на ОФК “Вихрен” Радостин Станев, чиито усилия бяха бламирани в решителния момент, когато санданските парламентаристи отхвърлиха с 27 гласа  “против” и 2 “въздържали се” предложението. Съветниците от курортния град изказаха притеснения от възпитателно-педагогически характер, че не е добре за подрастващото поколение да се среща ежедневно с бранда на компания, занимаваща се с хазартни залози. Веднага след отрицателния вот Р. Станев подаде оставка, а кандидат-спонсорът пренасочи инвестиционните си намерения 25 км на юг.

“Нещата са почти финализирани, предстои окончателният вариант на спогодбата, която да бъде гласувана на следващата сесия на Общинския съвет. Първоначално и ние бяхме атакувани с вариант на офертата – 300 хил. лева за 5 години, но в крайна сметка се спряхме на по-къс срок, защото след 3 години ОФК “Беласица” може да е член на Втора лига, а при професионалистите тези пари ще се окажат малко. За първи път сме на прага да се уредим със спонсор под някаква форма, готови сме да преговаряме с всички заинтересувани да се включат в общата идея, като общината гарантирано ще запази 51% от собствеността върху клуба при всички обстоятелства”, коментира казуса петричкият градоначалник Димитър Бръчков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *