Патрул спипа домакина на община Благоевград да шофира с 3,25 промила алкохол

Домакинът на община Благоевград Лъчезар Станински бе осъден на 1 година условно, след като е заловен посред бял ден да шофира пиян.
На 20 август на обяд полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Корса“, движещ се по бул. „Св. св. Кирил и Методий“, от хотел „Ален мак” в посока Трето основно училище. Тъй като шофьорът лъхнал на алкохол, е подложен на тест с дрегер, който отчел 3,25 промила. Полицаите иззели веднага свидетелството за правоуправление на шофьора рекордьор, който се оказал общинският служител Лъчезар Станински.
Високата концентрация алкохол е потвърдена и от химическата експертиза на кръвната проба и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК – шофиране в пияно състояние.
При това положение Станински реши да се признае за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, по силата на което да изтърпи условно наказание от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и да плати глоба от 400 лв. Шофьрската му книжка е отнета за 1 година и 8 месеца. Присъдата влиза в сила след одобряване на споразумението от съда.
36-годишният Лъчезар Станински работи като домакин в общината и се води старши специалист. Той беше общински съветник от ГЕРБ около 2 години и половина на мястото на Антоанета Робева, след като тя оглави дирекция „Строителство” през март 2013 г. Преди да влезе в политиката, той работеше като съдебен охранител.
6-месечна условна присъда ще изтърпи и гръцкият шофьор Йосиф Апостолу, който е заловен да кара с 1,6 промила алкохол лек автомобил „Мерцедес”. Благоевградските полицаи го спрели за проверка на 15-и октомври в 3.55 ч. на ул. „Христо Татарчев” след блок „Лира“. Чужденецът също предпочете да сключи споразумение с прокуратурата и получи бърза присъда – условно наказание от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба от 180 лв. и лишаване от свидетелство за правоуправление за 9 месеца.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *