HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Над 120 свободни позиции предложиха 16 работодатели на трудова борса вчера в ЮЗУ „Н. Рилски“

Над 120 свободни позиции предложиха 16 работодатели на трудова борса вчера в ЮЗУ „Н. Рилски“.

„Мога да назнача до 10 човека – автомеханици, технически персонал, специалисти по продажбата на автомобили, администратор и персонал за хотел. Търся работници повече от година, но не мога да намеря хора с необходимата професионална подготовка. В продължение на 27 години инвестирам ежегодно по 300-400 хил. лв. в материална база, искам да развивам бизнеса, но няма кадри.

Проблемът не е в заплащането. Месечното възнаграждение на автомонтьорите например е над 1000 лв. Болно ми е да го кажа, но истината е, че младите хора нямат мотивация, а връзката между нуждите на бизнеса и образованието са само приказки и добри пожелания“, заяви бизнесменът Васил Новоселски. След като събеседва с 3-ма кандидати, проявили интерес, той веднага ги покани да отидат в автосервиза му.

Голяма хотелска верига предложи над 50 работни места за свой обект в Банско, а един от първите, който се запозна с офертите, бе завършилият „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” в ЮЗУ благоевградчанин Костадин Гаров. Младият мъж обясни, че си търси добре платена работа.

35-г. Таня Ковачева пък призна, че няма претенции, би работила и като чистачка, но да й е осигурена поне минималната заплата. „Завършила съм за оператор в хлебното прозводство и сладкар. Работила съм на различни места за кратко. Последно бях в цех за маслини, но собственикът грък ме изгони, след като ми прилоша. Сега рисувам икони и картини на автогарата в Благоевград. С мъжа ми садим кратуни и тях украсявам, но хората са бедни, няма пазар за изкуството”, откровена бе Т. Ковачева.

Както и на предишни трудови борси, голям интерес сред безработните предизвикаха предложенията на Военно окръжие – Благоевград за резервисти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *